Vilka är Atelier M&K och varför välja drop in-vigsel?

Missa inte kommande exklusiva pop up-vigselar på 7A! Kontakta contact@wahlmanweddings.com för att boka er plats!


Drop in-vigsel och pop up-vigsel är något som blivit mer och mer vanligt under 2020 och 2021. Detta då det inte riktigt har gått att anordna stora bröllop under denna period på grund av rådande situation. Däremot behöver ett bröllop inte vara stort för att vara bra. Det finns också möjligheter att få hjälp med att planera sitt bröllop då det inte är för alla.

Mina vänner Karolina och Madeleine på Atelier M&K såg behovet av att planera och anordna exklusiva men också personliga vigslar för brudpar som inte vill gifta sig på ett stadshus eller i ett rådhus. De ville skapa något extra där brudpar inte behöver stå uppradade på kö för att säga ja till varandra.

Jag passade på att ställa några frågor till Karolina och Madeleine om vilka de är, vad de gör och varför ni som brudpar ska välja att gifta er genom en drop in/pop up-vigsel.

drop in vigsel skylt

Vilka är ni bakom Atelier M&K?

Vi som driver Atelier M&K heter Madeleine och Karolina. Vår passion är att skapa vackra miljöer och anordna exklusiva event. I grunden är Madeleine florist och ägare av BloomspourMoi, en studio som designar personliga bröllopsblommor och blomsterarrangemang för många olika event. Karolina driver Wahlman Weddings och arbetar som bröllopskoordinator och stylist sedan femton år tillbaka och arrangerar bröllop i Sverige och hela Europa. 

atelier m&k drop in vigsel

Varför drop in/pop up vigsel?

Vi såg ett behov av ett färdigt koncept som riktar sig till de par som inte vill, kan eller orkar planera ett fullskaligt bröllop men ändå önskar sig ett som är personligt och vackert utformat. Att arrangera ett stort bröllop är nämligen inte för alla. Vissa känner inte för att lägga ned de resurser som krävs, andra tycker inte att det verkar speciellt roligt med en fest där de är i centrum. Och ibland går det inte att göra det man drömmer om på grund av en pandemi.

atelier m&k drop in vigsel

M&K drop in vigsel

Hur ser bokningsprocessen och vigseln ut?

När man visar intresse skickar vi en utförlig presentation om dagen och oss. Väljer paret att gå vidare med en bokning börjar vi med en konsultation tillsammans med Karolina för att gå igenom detaljer, nödvändig information och eventuella frågor.

Vi utformar sedan vigselstunden utifrån den information vi fått från paret och deras önskemål. 

Varje par får en personlig tid då allt fokus är på dom. Det börjar med att de möter upp med sin fotograf och om så önskas har de möjlighet att ha en first look som följs av en intim, kortare porträttfotografering.

Därefter leds paret till vigselplatsen där deras inbjudna gäster minglar i väntan på att vigseln ska börja. En borgerlig vigselförrättare håller i vigseln som anpassats efter de önskemål paret har haft. Varje par får själva välja vilka sånger de vill ska spelas och om det ska vara några personliga inslag i vigseln så som en sång, dikt eller egenskrivna löften.

Efter vigselns bjuds bröllopsparet på varsitt glas bubbel för att skåla att de är nygifta. Skålen följs sedan av en längre porträttfotografering där gäster välkomnas att vara med. 

När deras tiden sedan är slut kan paren stanna i lokalerna för att fira, något dem har erbjudits under konsultationen i form av att boka ett mingelpaket alternativt tar sällskapet sig vidare.

Utöver detta har vi även en lång lista med samarbetspartners som inför varje vigsel sätter ihop passande erbjudanden. Detta kan vara allt från makeup och brudstyling, hyra av klädsel till fördelaktiga restaurangerbjudanden och transportalternativ till och från lokalen. Dessa erbjudanden får paret ta del av redan under första konsultationen. 

drop in vigsel sigtunastiftelsen
vigsel sigtunastiftselsen

Hur gör ni det personligt?

Vi ser till att utgå från varje pars enskilda önskemål och preferenser även om vi sätter ihop ett färdigt koncept. Vår erfarenhet gör att vi vet vilka delar man kan fokusera på för att göra bröllopet till något exklusivt som ändå känns personligt.

brudbukett från bloomspourmoi
drop in vigsel sigtunastiftelsen

Vad ingår i era paket?

  • 30 min konsultation med en bröllopskoordinator
  • Personligt utformad brudbukett och corsage
  • Fotografier från professionell bröllopsfotograf
  • Vacker vigselceremoni som utformas efter paren
  • Efterföljande brudskål
  • Plats för medföljande gäster
  • Fantastiska erbjudanden från samarbetspartners
brudskål sigtunastiftelsen
champagne

Vad är fördelarna med att viga sig på detta sätt?

Vår exklusiva pop-up vigsel ger par möjligheten att gifta sig med en underbart vacker ceremoni, njuta av stunden med närstående och erhålla fantastiska foton att minnas dagen med.
Allt utan massa jobb, stress eller oro.

Berätta mer om ert val kring 7A

7A som ligger på Strandvägen i Stockholm har en fantastisk utsikt över Nybroviken och lokalerna i Jugendstil är helt underbara med sitt fina ljusinsläpp och smakfulla inredning.

Vi såg potentialen direkt och hela pop-up vigseln är designad för att framhäva de vackra lokalerna. Vi har varit noggranna i skapandet av mood board, blomsterarrangemang och detaljer runt omkring för att varenda liten del ska passa ihop. 

Samarbetet med 7A har varit väldigt trevligt och de erbjuder inte bara vackra lokaler utan deras personal är tillmötesgående och serviceminded. 

drop in vigsel sigtunastiftelsen

Kommer ni anordna fler pop up-vigslar? I sådana fall, hur ska man kontakta er för att veta när ni släpper tider och plats?

Ja, det kommer vi!

Vigseln på 7A Strandvägen är den 20:e augusti 2021

Snart släpper vi datum för en härlig vinter pop-up vigsel i februari 2022 samt en försommar pop-up vigsel i maj 2022. 

Atelier M&Ks hemsida finns möjlighet att göra en intresseanmälan, man blir då först att höra om kommande pop up vigslar och event som vi anordnar. 


Vill ni läsa eller se mer om pop up/drop in-vigslar eller om den som var på Sigtunastiftelsen den 15 maj 2021?

Sisters in Law – Drop in-vigslar på Sigtunastiftelsen

Klara & Philip – Ett av paren som vigdes på Sigtunastiftelsen

Dela post

Kommentarer Expandera -
Lägg till kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *