tomtebloss bröllop stadshuset

Tomtebloss på bröllop

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Buttericks

Det har blivit vanligare att höja stämningen på ett bröllop med hjälp av tomtebloss. Tomteblossen brukar tändas vid exempelvis första dansen, när brudparet skär tårtan eller vid in/utgång.

Vad jag minns av tomtebloss på bröllop

Jag minns när jag var gäst på min vän Sandras bröllop i Portugal där vi tände tomtebloss utomhus på innergården när de skar tårtan och en av mina favoritlåtar Fireworks med First Aid Kit spelades. Det är ett av mina bästa minnen från den kvällen, förutom den stunden när jag och P dansade och vi sa att vi älskade varandra. Nog om mina minnen. Låt oss istället skapa stämningsfulla minnen åt er! Nedan finner ni tips och vanliga frågor om att använda tomtebloss på bröllop.

Vad för tomtebloss ska ni köpa?

Jag rekommenderar att ni köper lite längre tomtebloss, exempelvis 70cm, om de ska användas till exempelvis första dansen, när ni skär bröllopstårtan eller när ni gör entré. På så sätt sprakar de en längre stund och slocknar inte så snabbt.

Här finns det tomtebloss för längre brinntid till ert bröllop! (affiliatelänk)

Använd stora blockljus eller marschaller

Se till att placera ut flera blockljus eller marschaller runtom där era gäster ska stå. På detta sätt kan alla tända sina tomtebloss samtidigt.

Se till att alla tänder samtidigt

Be din toastmaster eller toastmadame att säga till eller ha en startsignal för när alla ska tända sina tomtebloss. På så sätt har alla möjlighet att tända samtidigt och det blir effektfullt. Är ni färre så kan det eventuellt behövas dubbla tomtebloss per person just för att få det att "synas" extra mycket.

Inomhus eller utomhus?

Om ni planerar att ha tomtebloss inomhus behöver ni först få tillstånd. Det kan också bli väldigt vackert att använda tomtebloss utomhus om ni planerar er första dans ute eller som "sparkles exit". Här finns en lista på förslag när ni kan använda er av tomtebloss på ert bröllop.

När ska ni använda tomteblossen?

Som jag nämnde innan så kan tomtebloss användas vid olika tillfällen. Det är NI som bestämmer hur er dag ska se ut och när ni vill att tomtebloss ska användas.

Är du fotograf och undrar vilka inställningar du ska ha när du fotar tomtebloss?

Jag tycker personligen bäst om att undvika blixt när jag fotograferar med tomtebloss i närheten, just för att de lätt kan försvinna. Jag höjer hellre ISO än att dra igång blixten. Men kan du få till ett mjukare ljus i din blixt så kan det bli hur fint som helst. Det gäller att testa sig fram vad som passar dig och din stil bäst, såklart.

tomtebloss på bröllop
tomtebloss på bröllop

Dela post

Kommentarer Expandera -
Lägg till kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *