Först och främst, GRATTIS till er förlovning och ert kommande bröllop! Jag är så glad att ni känner ett förtroende för mig och att jag har fått äran att få fotografera er speciella dag. Tänk att denna dag är början på ert nya liv tillsammans. Där två familjer blir en och samma.

Förberedelser

Det fantastiska med att få vara med från början av dagen är att fånga förväntningar och nervositet på bild. Detaljer hur man gör sig bröllopsfin steg för steg. Då jag fotograferar i naturligt ljus är mina rekommendationer att försöka vara i ett ljust och öppet rum för att få in mer ljus i rummet. Jag rekommenderar också att alla omkring försöker hålla rummet så städat som möjligt för att man undviker arr skräp får fokus i bild.

Vigsel

Vigseln är speciell oavsett om den hålls i kyrka eller borgerligt. Det är den som gjort er en aning nervösa tidigare under dagen. "Hur ska jag svara?", "Tänk om jag svarar nej fast jag menade ja?" eller "Tänk jag tappar ringen?". Det är under vigseln viktigt för mig att respektera prästen och hens önskemål om hur jag får röra mig som bröllopsfotograf. Mitt tips är att ni frågar prästen när ni träffar hen om hur reglerna för er valda kyrka ser ut för att sedan återkoppla detta till mig. Jag hälsar alltid på präst eller vigselförättare vid min ankomst till vigselplatsen.

Porträtt

Porträttfotograferingen är den enda stund då jag faktiskt "lägger mig i" och dirigerar för att bilderna ska bli så bra som möjligt. För att porträttfotograferingen inte ska kännas jobbig försöker jag skapa en rolig men romantisk stund med er så att fotograferingen mer blir en upplevelse och en stund att minnas.

Mottagning, kramar & brudskål

Jag älskar att fotografera när era gäster vill gratulera er. Dels blir det många kramar men också skratt och detaljer på hur era gäster ser ut.

Middag

Jag försöker undvika att fotografera när ni och gästerna har mat i munnen och vill hellre fokusera på att fotografera uppläggningen av mat samt tal & reaktioner.

Kärleksstund i "Golden Hour"

Mellan middagen och efterätten eller tårta kan det vara en bra idé att låta gästerna men också er att sträcka på benen. Då kan ni och jag passa på att fotografera fantastiska bilder i Golden Hour, om vädret tillåter.

Bröllopstårtan

Kommer snart.

Första dansen & fest

Kommer snart.

Efter bröllopsdagen

Efter bröllopsdagen kan det hända att ni någon gång veckan därpå kan få se sneak peek-bilder från bröllopet på min Facebook, blogg eller Instagram. Därefter bearbetar jag bilderna och när jag är klar kommer jag att kontakta er igen. Vi håller helt enkelt kontakten.
förberedelser bröllopbröllopsfotograf rosendals trädgård