brudpar kramas vid Stockholms Stadshus i snön
Ett brudpar står framför en dörr vid Stockholms Stadshus.
brudgum kysser brud på pannan i valven vid stockholms stadshus

Vigsel i Stockholms Stadshus

Ni är med största sannolikhet här för att ni är kära och ska gifta er. Stort grattis till er kommande vigsel på Stadshuset!

brudpar går ut från vigseln på stockholm stadshus

Det är september 2009 och jag ska fotografera mina allra första bröllopsporträtt, vid Stockholms Stadshus. Det blir en början på något som senare ska bli min stora passion. Idag, 13 år senare fotograferar jag vigslar och bröllopsporträtt i och runt Stockholms Stadshus året om. Det kan vara minusgrader, ösregn eller den varmaste sommaren på väldigt länge. Den fina med Stockholms Stadshus är den stora variationen av alla platser att fotografera vid och möjligheter till att experimentera.

Under vår stund tillsammans så hinner vi med en hel del. Även om området runt Stadshuset är litet så finns det oändliga möjligheter för fotografering. Vi hinner exempelvis med vigsel på max fem minuter, porträttfotografering runt om Stockholm Stadshus, gratulationer och eventuellt en promenad i närområdet (exempelvis Gamla Stan, Kungsholmen eller Riddarholmen) för fler porträttbilder.

Är ni nyfikna på hur en vigsel i Stockholms Stadshus går till? Kolla in mitt blogginlägg om det här!

Kreativt

Genuint

Varmt

Nostalgi

bruden hänger på brudgummen vid stockholms stadshus med utsikt över vattnet

"Emma var verkligen allt vi någonsin kunnat önska oss av en bröllopsfotograf! Dedikerad, kreativ, noggrann, detaljorienterad, tillmötesgående, lyhörd, ödmjuk, omtänksam och riktigt riktigt duktig på sitt jobb. Från dag 1 var Emma mån om att vi skulle känna oss trygga och hon har alltid funnits tillgänglig för att besvara frågor och bolla idéer. Det kändes väldigt betryggande att ha Emma vid vår sida på vår dag och bilderna blev MAGISKA. Inom bara ett par dagar fick vi en första sneak peak på bilderna och kort därpå fick vi samtliga bilder. Vi är verkligen SÅ nöjda och skulle välja Emma alla gånger igen - kan varmt rekommendera henne! Otroligt duktig fotograf som skapar väldigt fina och unika bilder och vi är så glada att just hon har förevigat vår stora dag!"

– Nathalie & Mikael

bröllopsbilder vid råhuset i stockholm

Fotografering

Mötas

Boka

På bröllopsdagen möter jag upp er i god tid vid Stockholms Stadshus där jag börjar dokumentera er stund tillsammans. Vi hinner med vigsel, porträtt och ev. gratulationer/gruppfoton. Ni behöver inte ha förkunskap för att bli fotograferade utan jag vägleder er så att det spontana och genuina kommer fram naturligt. Det viktigaste är att ni öppnar upp er för mig, då lovar jag att ni kommer att få fantastiska bilder.

Jag träffar gärna er innan på en digital kaffedejt via videosamtal. Detta för att vi ska lära känna varandra lite bättre och där vi kan prata om er bröllopsplanering, era frågor och önskemål.

Om ni har kikat runt på min sajt och känner att jag kan vara rätt bröllopsfotograf för er så är ni varmt välkomna att skicka en förfrågan via formuläret längre ned på sidan. Om jag är ledig ert datum paxar jag det och vi skriver ett avtal. Totalbeloppet faktureras i samband med bokning där en del är en bokningsavgift.

Bild på en brud med blommig klänning och brudbukett.

Stora paketet

Lilla paketet

  • 45min fotografering runt Stadshuset (enbart porträtt).
  • 20st digitala bilder från dagen, noggrant redigerade.
  • Extra bilder kostar 550kr/st.
  • Bildleverans inom 14-30 dagar högupplöst och lågupplöst för urval via ett webbgalleri.
  • 1h fotografering runt Stadshuset (porträtt + vigsel).
  • Ca 100 digitala bilder från dagen, noggrant redigerade.
  • Bildleverans inom 14-30 dagar högupplöst och lågupplöst via ett webbgalleri.

Paketpris:

11 000 kr

Pris från:

8 000 kr

Ett brudpar kysser varandra vid vattnet efter vigseln på Stockholms Stadshus

Vanliga frågor

Hur lång tid tar en vigsel i stadshuset?

01

Vigseln tar ungefär 2-5 minuter. Så det är kort, men personligt! Personalen är så himla trevliga och gör det fint för varje par.

Jag har skrivit ett inlägg om hur en vigsel i Stockholms Stadshus går till här.

Saker att tänka på när ni ska vigas i Stadshuset

Vi ska gifta oss i hemlighet, kan du vara ett av våra vittnen?

02

Absolut! Jag har varit vittne flera gånger och är det gärna åt er.

Kan vi ändra från "Lilla Paketet" till det "Stora Paketet"?

03

Ja, ni får självklart ändra från "Lilla Paketet" till "Mellanpaketet" eller Stora Paketet" om ni hellre vill ha fler bilder. Jag är flexibel både innan, under och efter er bröllopsdag!

Vi ska viga oss sent under vinterhalvåret, hur gör vi då?

04

Under vinterhalvåret, november till och med mars, fotograferar jag enbart porträtt mellan 10.00-14.00 för att ni ska få de bästa tänkbara bilderna från er bröllopsdag. Det betyder att vi tar porträttbilderna när det är dagsljus och inte när det är mörkt.

Därför kan bilder från vigseln utebli då det inte går att dela upp tiden under dagen.

Intim vigsel i Stadshuset en kylig lördag i maj

Aprilvigsel i Stockholms Stadshus

En stadshusvigsel i februari

Kontakta mig

Fyll i formuläret (eller mejla direkt till emma@emmaeriksson.com) för att snabbast och enklast kontakta mig och boka in ett digitalt möte. Berätta gärna så mycket som möjligt om er och er önskade fotografering. Skriv gärna om hur ni träffades, vad ni har för budget och hur er planering ser ut.