Q&A

Det brukar ofta dyka upp frågor innan bokning av bröllopsfotograf och nedan svarar jag på vanliga frågor. Känner ni att ni inte fått svar på er fråga så är ni välkomna att mejla mig!

Fotograferar du endast bröllop?
Nej, jag fotograferar gärna alla typer av porträtt. Jag är specialiserad på bröllop men fotograferar även porträtt och familjesessioner. Mejla mig gärna om ni har några funderingar eller önskemål!
Fotograferar du endast bröllop i Stockholm?
Nej, hela världen är min arbetsplats. Jag reser gärna till er för att fotografera er bröllopsdag. För destinationsbröllop kan vi ha en diskussion om vad ni önskar! Jag är främst baserad i Stockholm, i Skillinge på Österlen och i Carvoeiro, Algarve.
Vad ingår i dina priser?
För mina mindre paket ingår era bilder högupplösta, noggrant redigerade och levererade på ett USB med tillhörande box. För heldag ingår era bilder högupplösta, noggrant redigerade och levererade på ett USB med tillhörande box. Även ett bildspel samt webbgalleri ingår i heldagspaketet. För vigslar i Stadshuset ingår bilderna högupplöst via webbgalleri.
Hur många bilder får vi?
Det beror på hur lång tid jag är med er. Jag vill ge er de bästa bilderna från er bröllopsdag då jag prioriterar kvalitét framför kvantitet men jag lovar er att det blir ett lagom antal. Under ett heldagsbröllop kan det bli mellan 500-800 bilder beroende på storleken på ert bröllop samt vad det är för typ av exempelvis tema. Ibland mindre, det beror på hur många bilder som behövs för att berätta er historia.
Får vi printa våra bilder själva?
Ja, det får ni göra! Jag levererar mina bilder högupplöst för print och lågupplöst för web. Jag rekommenderar att rådfråga eller köpa förstoringar via mig för bästa kvalité. Jag ansvarar ej för beställningar på egen hand.
Kan vi få RAW-filerna?
Nej, tyvärr. RAW är för mig ofärdigt arbete och kan jämföras med den analoga kamerans negativ.
Kan vi beställa album hos dig?
Ja, det kan ni! Jag erbjuder exklusiva och fantastiska handgjorda album med linne-, läder- eller fotoomslag och fine art paper. Jag erbjuder också förstoringar, canvas och tackkort.
Vad är en “Couple Session”?
Det är en kärleksfotografering där ni får känna på hur det är att stå framför en kamera. Platsen behöver inte vara er bröllopsplats utan en plats som är speciell för er.
Vad händer om det regnar?
Bilderna kommer att bli fantastiska oavsett väder. Jag har erfarenhet av att fotografera i alla typer av väder. Det går att fotografera under tak, träd, paraply eller liknande. Det viktigaste är att ni kommer ihåg er dag så som den var.
Hur lång tid tar det tills vi får våra bilder?
Under lågsäsong, 3 till 4 veckor. Under högsäsong, 6 till 10 veckor. Ni kommer att kunna se en förhandstitt på era bilder på min blogg eller Facebooksida inom en vecka efter er bröllopsdag. Jag har full förståelse att ni är nyfikna och ivriga på att få se era bilder men jag vill leverera hög kvalité på mina produkter och tar då min tid att bli klar. Tack för ert tålamod.
Var kan man se dina priser?
Skicka gärna ett mejl till mig om ni är intresserade av att boka mig som er bröllopsfotograf. Jag vill gärna diskutera med er om er och bröllopet innan vi går in på mina priser, detta för att se om vi är rätt för varandra. Jag erbjuder olika bröllopspaket och jag rekommenderar att boka minst 5h med en bröllopsfotograf för att få mesta delen av dagen dokumenterad.
Hur fungerar bokningen?
Ni kommer först att få ett avtal samt en depositionsfaktura (en del av totalbeloppet) för att säkerställa ert bröllopsdatum. Bokningen är godkänd när depositionen är betald och avtalet påskrivet. Depositionen är ej återbetalningsbar vid avbokning. Resterande belopp betalas in senast en vecka innan bröllopet. Bilder levereras efter att jag tagit emot betalning.
Vi känner att du är rätt bröllopsfotograf för oss och vi vill boka dig! Hur gör vi?
Det känns så roligt och spännande att ni tycker om mina bilder! Den enklaste vägen att boka mig är via kontaktformuläret i menyn eller via min mejl: hello@emmaeriksson.com. Jag ser fram emot att höra från er!
bröllopsfotograf stockholm ekerö q&aQ&A